10% korting met code: LENTE10

Gratis verzending bij orders vanaf € 35,-

We schrijven je om je te informeren over de nieuwe wet – Ley 7/2023 para la proteccion de los derechos y bienestar de los animales – die op 29 september 2023 van kracht wordt en die onder andere eigenaren van honden verplicht om een WA-verzekering voor hun hond af te sluiten om derden schadeloos te stellen als hun hond schade of letsel veroorzaakt.


Om de wet uitvoerbaar te maken, moet deze vergezeld gaan van het bijbehorende “Reglamento”, waarin de noodzakelijke aansprakelijkheidslimieten, boetes voor het niet hebben van de verzekering, enz. worden beschreven. Dit Reglamento is echter nog niet aangekondigd en daarom heeft het relevante ministerie aangekondigd dat de wet niet kan worden toegepast totdat het Reglamento is gepubliceerd.
Daarom is de verplichting om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor je hond te hebben uitgesteld, maar in de tussentijd;

  1. Eigenaars van honden zijn nog steeds verantwoordelijk voor hun hond en in de meeste gevallen zullen ze een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben die alle schade dekt die de hond veroorzaakt – zolang de hond niet wordt beschouwd als een “gevaarlijke hond” zoals aangegeven in RD 28/2002 (in welk geval zie 2 hieronder).
  2. Het KB 28/2002 vereist wel dat eigenaars van “gevaarlijke honden” een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor de hond moeten hebben met een limiet van ten minste € 120.000.

    We zullen een verdere update geven zodra de verordening is gepubliceerd en er meer duidelijkheid is over wat vereist is. In de tussentijd, als je een hond hebt, raad ik je aan dit formulier in te vullen en we zullen je een voorstel sturen zodra de vereisten zijn bevestigd.

    Met vriendelijke groet,

    Alex Worth

Geef een reactie

De waardering van www.tinberdog.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 25 reviews.
Chat openen
Heb je een vraag?
Welkom bij Tinberdog support. Kunnen we je helpen?