10% korting met code: LENTE10

Gratis verzending bij orders vanaf € 35,-

Honden stammen af van de wolf. De hond is waarschijnlijk de diersoort met de meeste fysieke variatie. Er zijn bijvoorbeeld Chi Hua Hua’s van 1,5 kilo tot een Deense Doggen van bijna 90 kilogram. De grote verschillen bij honden zijn ontstaan doordat mensen gingen fokken op bepaalde eigenschappen of functies. Zo kwamen er hondenrassen met goede eigenschappen voor de jacht, voor het drijven van vee, voor erfbewaking, voor speurwerk of om oorlogen mee te voeren¹.

Volgens een recente DNA-analyse zijn alle moderne honden terug te leiden tot gemeenschappelijke voorouders die zo’n 16.000 jaar geleden in de buurt van de Chinese Yangtze rivier leefden³. Terwijl een andere uitgebreide DNA-studie lijkt aan te tonen dat honden ooit zijn ontstaan in het Midden-Oosten³.

De band tussen mens en hond gaat tot wel 15000 jaar terug. Wetenschappers debatteren echter nog steeds over wanneer precies de domesticatie van de wolf plaatsvond en hoe dit proces verliep⁵..

Wat is de levensverwachting van een Hond.

De levensverwachting van een hond hangt af van het ras en de grootte van de hond. Bij kleinere honden, zoals de chihuahua, shih tzu of Lhasa apso is de levensverwachting tussen de 17 en 20 jaar. En veel van deze honden kunnen deze levensverwachting zelfs overtreffen. Bij middelgrote honden, zoals de shar-pei, chow en de Australische veedrijver ligt de gemiddelde levensverwachting tussen de 13 en 15 jaar. Bij grotere rassen, zoals rottweilers of golden retrievers, ligt de levensverwachting slechts op ongeveer 10 tot 13 jaar¹.

Bron: Bing, 21-5-2023

(1) Het ontstaan van de hond | PawFive. https://pawfive.nl/artikelen/het-ontstaan-van-de-hond/.

(2) Hoe is de hond ontstaan? – Webwoordenboek.nl. https://webwoordenboek.nl/kenniscentrum/hoe-is-de-hond-ontstaan.

(3) Geschiedenis van de hond | Woef.nl – Lebber. https://www.woef.nl/geschiedenis-van-de-hond/.

(4) Nieuw bewijs voor het ontstaan van honden gevonden – Scientias.nl. https://scientias.nl/nieuw-bewijs-voor-het-ontstaan-van-honden-gevonden/.

(5) Hond – Wikipedia. https://nl.wikipedia.org/wiki/Hond.

(1) Wat is de levensverwachting van een hond? – My Animals. https://myanimals.com/nl/gezondheid/wat-is-de-levensverwachting-van-een-hond/.

(2) Zaken die de levensverwachting van je hond nadelig kunnen beïnvloeden. https://myanimals.com/nl/gezondheid/zaken-die-de-levensverwachting-van-je-hond-nadelig-kunnen-beinvloeden/.

(3) Hoe oud wordt een hond? – Levensverwachting, ouderdomskwalen – SantéVet. https://www.santevet.be/nl/artikels/hoe-oud-wordt-een-hond.

(4) Hond – Wikipedia. https://nl.wikipedia.org/wiki/Hond.

Geef een reactie

De waardering van www.tinberdog.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 25 reviews.
Chat openen
Heb je een vraag?
Welkom bij Tinberdog support. Kunnen we je helpen?