10% korting met code: LENTE10

Gratis verzending bij orders vanaf € 35,-

Of je nu voor het eerst een hond hebt of al lang een trainer bent zoals Cesar Millan: je kunt altijd wel nieuwe dingen leren zodat je je huisdieren beter begrijpt. In dit artikel analyseren we de meest voorkomende gedragingen van honden en geven precies aan wat je hond je probeert te vertellen! Pak je harige vriend er dus bij en lees verder. We weten zeker dat het veel staarten zal doen kwispelen!

Pas op als je een hond zo agressief ziet doen

Als een hond gromt, is dat de meest gebruikelijke manier om aan te geven dat de hond zich bedreigd voelt en kan uitschieten om zichzelf te beschermen. Als een hond zijn tanden laat zien, naar je snauwt en gromt, wil hij je laten zien hoe gevaarlijk hij is om zichzelf te beschermen. Ze zullen op dat moment ook meestal hun oren naar achteren spannen in een meer defensieve houding. Als een hond dus zo op je reageert, is het belangrijk dat je hem wat ruimte geeft.

Sommige honden zullen grommen tijdens het spelen, wat doodnormaal is! Vraag echter eerst aan de baas van een hond wat de normale gedragingen zijn, voordat je aanneemt dat een hond die zich zo gedraagt gewoon wil rollebollen.

Wat houdt het in als honden naar de maan huilen?

Hoewel sommige rassen er meer bekend om zijn dan andere (zoals husky’s en hounds), is huilen het kenmerk van honden dat ons het meest doet denken aan onze voorouders, de wolven waar ze van afstammen. Wetenschappers weten niet precies waar het huilen op duidt. Er zijn echter een paar sterke hypotheses voor waarom ze dit doen. Sommige onderzoekers denken dat honden het doen om te communiceren, terwijl anderen denken dat ze het doen als blijk van genot of ergernis over andere geluiden in de omgeving.

Om een hond te laten huilen, moet er meestal een prikkel aan voorafgaan. Dat is meestal een ander hard geluid, zoals een treinfluit of een zanger met een hoge stem.

Als je honden zo slapen, vertellen ze je misschien wel iets

Als je ziet dat een hond slaapt met zijn poten opzij of onder zich gekruld, denk je misschien dat ze er schattig uitzien. Maar in deze houdingen kan een hond niet echt de remslaap bereiken. Dat komt omdat deze houding hen ervan weerhoudt hun spieren volledig te ontspannen, waardoor het voor hen een stuk moeilijker is om in een diepe slaap te vallen. Een hond die op deze wijze slaapt, doet daarom waarschijnlijk gewoon een dutje.

Als je een zachtaardige, verlegen hond hebt die bang is voor veel verschillende dingen, zal dit waarschijnlijk de houding zijn waarin je hem vaak zult zien slapen.

Wat de klassieke puppyogen werkelijk betekenen

Puppyogen zijn vaak te zien bij honden en zelfs kinderen proberen het soms na te doen! Veel mensen associëren dit gedrag met verdriet, waardoor ze hun huisdieren belonen met een traktatie zodra ze dit zien. Het is een poging om het huisdier op te vrolijken. Als je hond je echter met puppyogen aankijkt, zegt hij alleen maar dat hij van je houdt en je vertrouwt.

Het is niet zo dat het heel slecht is als je je hond in zo’n situatie beloont met een snoepje. Maar maak er geen gewoonte van, anders zal je hond telkens met die ogen aankijken als hij honger heeft.

Wachten tot het mag van mama en papa

Honden kijken vaak eerst op naar hun baas voordat ze wegrennen om achter een bal aan te rennen of naar boven gaan om een vriend te begroeten. Als ze dit doen, is dat omdat ze herkennen dat jij de baas bent. Ze willen je dus niet boos maken door iets te doen wat je niet leuk vindt. Ze kijken je daarom aan voor goedkeuring, en gaan dan weg om zich te vermaken nadat ze je instemming hebben gekregen.

Als je hond dit best vaak doet, is dat een mooi teken dat jullie een uitstekende relatie hebben. Hieruit blijkt dat je hond je genoeg vertrouwt om iets te vragen in plaats van het zomaar aan te nemen.

Wat het betekent als je hond naar je loert

Dit gedrag komt voor bij een heel pittige hond die een punt wil maken. Als een hond naar je loert of herhaaldelijk met de ogen knippert (als ze niet in de zon), betekent dit dat ze wat aandacht nodig hebben. Als je hond dit doet, betekent het dat ze willen dat je met ze speelt of kijkt naar wat ze doen. Stop dus met wat je aan het doen bent en geef Fido wat aandacht.

Je ziet je hond wellicht knipperen met die loerende ogen als je een dag hebt gewerkt en veel te laat thuiskomt.

Mogelijke signalen dat je hond het te warm heeft

Het ziet er comfortabel uit als een hond op zijn rug slaapt met de pootjes in de lucht. Als een hond echter op de rug slaapt met de pootjes over het lichaam gekruist, is er een kans dat de hond het te warm heeft. Deze houding nemen ze aan om lucht op hun buik te krijgen en af te koelen. Als het echter een erg warme dag is en je ziet een hond zo liggen, moet je hem zo snel mogelijk water geven.

Dat honden een hogere warmtetolerantie hebben dan mensen, betekent niet dat het voor hen minder gevaarlijk is. Laat je honden dus beslist niet achter in een hete auto en laat ze in de zomer niet te lang buiten spelen.

Is er een specifieke reden waarom je hond staart?

Net als het gedrag dat honden vertonen als ze loensen, betekent het dat als een hond naar je staart, hij ook aandacht wil. Zoals mensen verschillende liefdestalen en manieren hebben om hun behoeften kenbaar te maken, hebben honden dat ook. Het is dus bijzonder goed voor je relatie met je hond als je onderzoekt hoe ze reageren op verschillende triggers en hoe ze je om dingen vragen als ze er behoefte aan hebben.

We begrijpen ook hoe griezelig het voor een dier kan zijn om je alleen maar de hele tijd aan te staren. Je hond vertelt je echter gewoon dat hij van je houdt, maak je er dus niet zo druk om.

Waarom honden hijgen en glimlachen

Als je ooit een hond ziet hijgen en het bijna lijkt alsof ze glimlachen, dan is de kans groot dat ze dat ook echt doen! Honden weten hoe ze moeten glimlachen, en als ze genieten en de aandacht krijgen die ze verdienen, doen ze dat ook! Vaak heeft je hond dan de tong uit de bek hangen en bekijkt je aandachtig en wacht op je aanwijzingen. Blijf dus gewoon met ze spelen en laat ze genieten!

Honden weten, net als kinderen, soms niet wanneer ze moeten stoppen. Als je hond dus veel plezier heeft, maar je bent bang dat ze oververmoeid raken, zorg dan dat je ze aan de kant haalt en ze even laat pauzeren om wat water te drinken.

Wat als het meer is dan staren?

Zoals we al hebben besproken, vraagt een hond die je aanstaart om wat van je aandacht. Als een hond je echter aandachtig aankijkt met ogen vol liefde, dan wachten ze op je om hen te vertellen wat ze moeten doen. Dit is een teken van onbelemmerde genegenheid, en je hond vertelt je dat zij alles zullen volgen wat je hen zegt. Dit is een heel lieve manier waarop onze honden aan ons wat onvoorwaardelijke liefde geven.

Dit soort gedrag verschilt echter per situatie. Als er iets stressvols gebeurt, kan je hond je aankijken om te zien of er reden is tot bezorgdheid. Als je gewoon aan het ontspannen bent, kijken ze je misschien aan om te vragen of ze mogen slapen.

Pas op als een hond ligt te grommen

De houding waarin je de hond op de foto ziet zitten, behoort tot de gevaarlijkste posities waarin je een hond kunt aantreffen. Deze houding betekent dat de hond bang is en zich klaarmaakt om toe te slaan. Door laag te gaan zitten en hun tanden te laten zien, probeert een hond niet alleen af te schrikken wat een bedreiging vormt, maar beschermen ze ook hun interne organen en maken ze zich klaar om eventueel aan te vallen.

Benader nooit een hond die in een liggende positie is en gromt zoals hier. Als het moet, blijf dan op een veilige afstand en wacht tot de hond je benadert als hij gekalmeerd is.

Een nieuwsgierige maar ontspannen blik

Als je een hond ziet staan met de bek open en de oren op scherp, maar de staart omlaag en ontspannen, dan is dat een fantastisch teken. Het geeft aan dat een hond nieuwsgierig is en zich absoluut niet bedreigd voelt. Dit is een heel neutrale emotie waarin de hond klaar is om de wereld om zich heen te onderzoeken en te ontdekken wat er allemaal gebeurt. Als je dus een onbekende hond benadert, probeer dat dan te doen als ze in deze houding staan.

Als een loslopende hond in zo’n bui is, zal hij je waarschijnlijk benaderen. Wees ongerust en zoek uit waar de eigenaren van de hond zijn.

Oren vooruit, staart omhoog, er gaat iets spannends gebeuren

Honden hebben een zeer scherp reukvermogen en een vermogen om gevaar op te merken waar mensen dat niet kunnen. Als er echter geen gevaar aanwezig is, en de omgeving gewoon een beetje vreemd is voor je hond, is de kans groot dat ze zo zullen reageren. Hun oren zullen naar voren staan, zodat ze beter naar hun omgeving kunnen luisteren. Bovendien zal hun staart recht naar achteren wijzen, om je te laten weten dat ze nieuwsgierig zijn en aan het genieten zijn van het avontuur.

Dit is een leuke lichaamstaal om op te letten als je hond met andere honden speelt of een nieuw park verkent. Het is het beste als ze nieuwsgierig zijn, maar ook veilig en zich nog steeds bewust van enig gevaar.

Wanneer ze die tong laten hangen

Het zou een geweldige aflevering zijn geweest van Idols als iemand dat beroemde liedje over de tongen op de grond had gezongen. Maar aangezien zij dat niet deden, moeten onze honden het maar op zich nemen. Als je merkt dat je hond daar zit met zijn tong uit zijn bek, dan is het waarschijnlijk dat hij het naar zijn zin heeft. Als een hond zo hijgt, is dat een teken dat hij het warm heeft, maar ook geniet.

Er wordt altijd gezegd dat een hijgende hond een gelukkige hond is. En zelfs als dat niet waar is, zal een hijgende hond later veranderen in een vermoeide hond, die weer verandert in een slapende hond, waarna iedereen alsnog tevreden is.

Wat die goede hoge blafjes betekenen

Net als bij de meeste honden zal hun geblaf erger zijn dan hun beet. Maar als je naar die blaf luistert en je aan het eind een buiging in de stem van de hond hoort, is de kans groot dat ze in een behoorlijk speelse stemming zijn! Dit heet een hoge blaf. Honden blaffen zo als ze willen spelen of het naar hun zin hebben. Als je twee honden naar elkaar hoort blaffen, zullen ze waarschijnlijk zo blaffen!

Mensen kunnen deze hoge blaf ook imiteren om sommige honden op te winden en ze in speelmodus te brengen! Als je echter wilt dat je hond kalmeert, zorg er dan voor dat je hem de juiste commando’s leert voor wanneer hij moet afkoelen.

Wat als ze slapen als een dood insect

Als je hond slaapt als een dood insect (dit wordt ook wel de gekkepoten-houding genoemd), betekent dat waarschijnlijk dat ze heerlijk aan het dromen zijn en zo comfortabel zijn als maar kan. Als een hond zich kwetsbaar voelt, beschermen ze hun buik. Een hond die op deze manier slaapt, laat dus aan iedereen om zich heen weten dat ze zich nergens zorgen over hoeven te maken. Ze voelen zich volkomen veilig in hun omgeving en voelen zich heel ontspannen.

We hebben al eens geprobeerd om zo te slapen, maar om de een of andere reden is het niet zo comfortabel als honden het doen lijken. Wij slapen gewoon liever met onze benen op de grond.

Waar snuffelen ze aan?

We hebben honden elkaar eerder zien begroeten door aan elkaars kont te snuffelen. Dat is normaal voor honden. Maar heb je het ze ooit bij een mens zien doen? Het komt vrij vaak voor! Dit gedrag heet scannen en helpt honden zich vertrouwd te maken met elkaar, of met een mens, door de geur te associëren met de specifieke persoon die hem bij zich draagt. Probeer dit echter niet uit bij je menselijke vrienden, dat zullen ze vast niet zo leuk vinden.

Met dit in het achterhoofd is dit ook de reden waarom het helpt om een gesloten hand uit te steken naar een nieuwe hond. Zo kunnen ze je ruiken en zich meer op hun gemak voelen voordat ze je benaderen.

De zijslaper

Veel mensen slapen op deze manier, dus het is niet verrassend dat veel honden ook zo slapen. Een hond die op zijn zij ligt is opengesteld en een beetje kwetsbaar, maar ze kunnen ook heel snel in aanvalsmodus komen. Dit is dus geen houding waarin gevaar of zo schuilt. Als je een hond op zijn zij ziet slapen, moest hij waarschijnlijk gewoon echt even slapen.

Bepaalde honden hebben de gewoonte om in hun dromen te rennen wanneer ze in deze houding slapen. Let dus goed op je poepie als ze zo in slaap vallen en controleer of je iets opmerkt.

Een nieuw gezinslid verwelkomen

Hoe groot de verandering voor jou ook is om een nieuw dier in je huis te verwelkomen, zo groot is die verandering ook voor dat dier. Je moet er dus voor zorgen dat de leefomgeving al gereed is om het dier te ontvangen. Daarnaast moet je het dier in de loop van de eerste week in de gaten houden om er zeker van te zijn dat het zich helemaal op zijn gemak voelt.

Als je je nieuwe puppy in deze houding ziet slapen (waarover we het hierboven hadden), dan betekent dat dat ze zich op hun gemak beginnen te voelen in hun nieuwe huis en dat je het geweldig doet!

Waar komt het zweet van een hond vandaan?

Als je als mens op een warme dag een stukje gaat hardlopen, zul je waarschijnlijk gaan zweten uit poriën waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Honden hebben dit echter niet. Ze scheiden geen zweet uit hun huid af zoals mensen dat doen. Ook zweten ze niet uit hun tong, zoals sommige mensen suggereren. Wanneer een hond zweet, wordt het meeste zweet via de poten uitgescheiden!

Dit is één van de redenen waarom honden zo dol zijn op kinderbadjes, vooral in de zomer. Zo kunnen ze één van hun heetste lichaamsdelen onderdompelen en zo ook al het andere verkoelen.

Op hun buik slapen

Pups slapen meestal zo. Dit komt vaak voor als een hond aan het spelen is, even gaat liggen om uit te rusten en dan gewoon indommelt. Dit is een schattige houding en bewijst dat een hond echt moe was voordat hij in slaap viel. Als je ziet dat je hond zo aan het slapen is, kun je hem gewoon lekker laten slapen. Je wilt die kleine boef niet wakker maken als je er nog niet klaar voor bent om te spelen

Veel mensen slapen ook zo en het is duidelijk waarom. Na een lange dag gaat er niets boven loslaten en lekker gaan slapen.

Als een vosje opgekruld

Als honden het koud hebben, zullen ze waarschijnlijk slapen in een houding waarin ze zoveel mogelijk warmte behouden. Daarom krullen ze zich meestal op in een bal, leggen hun gevoelige pootjes tegen hun warme buik aan en slaan hun staart als een deken om zich heen. Vooral koudweerrassen zoals Siberische Husky’s slapen vaak zo. We noemen dit ook wel de vossenhouding omdat vossen precies zo slapen!

Een ander voordeel van deze slaaphouding voor honden is dat het hun interne organen beschermt. Laten we niet vergeten dat honden afstammen van wolven en nog steeds veel wilde neigingen hebben, ook al merken we ze niet altijd op.

Rug aan rug slapen

Honden slapen niet zomaar overal en ze vallen niet zomaar bij iedereen in slaap. Het is belangrijk dat alle dieren zich veilig voelen in hun omgeving, want anders kunnen ze zich niet op hun gemak voelen. Jij zou bijvoorbeeld toch ook niet zomaar slapen op de schoot van een vreemdeling? Hetzelfde geldt ook voor honden. Als ze bij of tegen iemand in slaap vallen, zal het waarschijnlijk een lid van de hondenroedel zijn of iemand die ze volledig vertrouwen.

Als je een hond hebt die de hele tijd dut, maar die niet wil slapen als er een nieuw iemand in huis is, dan is dit precies de reden. Honden laten hun waakzaamheid niet verslappen als er mensen zijn bij wie ze zich niet op hun gemak voelen.

De betekenis van een blij gezichtje

Non-verbale communicatie is heel belangrijk voor de eigenaar van een huisdier. Ja, we hebben mensen zien rommelen met die nieuwe bordjes waarmee honden kunnen praten, maar de klassieke manier om je huisdieren op te voeden is om hun gedrag te lezen en de zaken op basis daarvan te behandelen. Als je hond je een gezicht als dit laat zien, betekent dat gelukkig dat je alles al voor elkaar hebt gekregen. Dit is een gelukkige, tevreden snoet waaruit blijkt dat je huisdier blij is om bij je te zijn.

Alle honden zijn verschillend. Daarom zullen sommige honden kwispelen als ze blij zijn, andere zullen glimlachen en weer andere zullen rondjes draaien!

Hondenneuzen zijn net vingerafdrukken

Ze zeggen altijd dat geen twee mensen gelijk zijn, maar met zoveel mensen op deze planeet moeten er toch een paar zijn die behoorlijk op elkaar lijken. Anderzijds zullen ieders vingerafdrukken altijd anders zijn. En net als bij mensen met hun vingerafdrukken, verschilt ook de neusafdruk van elke hond! Hierdoor, plus het feit dat honden elkaar kunnen onderscheiden door hun geuren, is de neus misschien wel het belangrijkste orgaan van een hond!

Dit is zo’n schattige foto waarop je het unieke patroon op de neus van deze bruine labrador kunt zien. Hij lijkt wel een beetje chagrijnig omdat er een foto van hem wordt gemaakt.

Niet alle honden lijken op elkaar, zelfs niet op hun broers en zussen

Net zoals mensen zo van elkaar verschillen, van verschillend gevormde neuzen en oren tot verschillende lengtes en gewichten, geldt dat ook voor honden. Zelfs als je twee honden uit hetzelfde nest neemt, zullen ze waarschijnlijk net zo sterk van elkaar verschillen als twee menselijke broers en zussen. Ook hebben honden als ras een paar interessante kenmerken die verschillen van mensen en die je misschien nooit zijn opgevallen.

Wist je bijvoorbeeld dat honden een kenmerkend oorflapje hebben? Ze hebben ook een derde ooglid (net als slangen dat hebben) dat af en toe van links naar rechts beweegt.

Slaappatronen veranderen na verloop van tijd

Het is belangrijk om de vaste gewoonten van je hond in de gaten te houden, net als elk ander lid van je gezin. Als je partner of kind ineens veel te veel is gaan slapen, dan zou dat een teken zijn dat er misschien iets mis is. Als je dus merkt dat je hond plotseling meer is gaan slapen, is het misschien goed om naar de dierenarts te gaan.

Over het algemeen spelen pups veel en slapen ze vaak en veel. Als honden ouder worden, gaan ze minder slapen en ontwikkelen ze een meer normale routine.

Het is geweldig als ze in de gekke vijf minuten zijn

Dit is niet alleen gedrag dat bij honden voorkomt, maar iets dat we ook al eerder hebben gezien bij katten, paarden, ezels en allerlei andere huisdieren. De gekke vijf minuten staat voor de energie-uitbarsting die een dier krijgt, meestal schijnbaar zonder reden. Ze rennen dan in volle sprint door het veld of de kamer, tot ze plotseling stoppen. Als je zoiets nog nooit gezien hebt, kan je dat verwarren.

Als je hond in de gekke vijf minuten is, is dat gewoon een teken dat je hond gezond is en wat energie loslaat. Je kunt ook een paar minuten met ze spelen tot ze uitgeput zijn!

Waarom houden mannelijke honden hun poten op als ze plassen?

Is je hond een mannetje of een vrouwtje? Dit heeft namelijk veel invloed op wat er allemaal gebeurt tijdens het uitlaten. Als je een mannelijke hond hebt, maak je waarschijnlijk een stop bij elke vrije boom of struik waar een andere hond heeft geplast, zodat je hond zijn territorium kan afbakenen. Als hij dat doet, tilt hij waarschijnlijk zijn poot in de lucht. Wij dachten altijd dat dit was om niet op zichzelf te plassen. Maar het echte antwoord klinkt zoveel logischer.

Honden tillen hun poten op omdat ze dan een groter gebied kunnen bestrijken met hun plas en zo hun territorium beter kunnen afbakenen.

De klassieke sploot betekent dat het tijd is om te spelen

Als honden willen spelen, geven ze dat vaak aan door een teken te geven. Sommige honden halen hun bal en brengen die naar hun baasje. Andere honden zitten bij de deur en janken om naar buiten te mogen. Maar veel honden doen een zogenaamde sploot. Vooral Corgi’s staan hier bekend om. Een sploot houdt in dat de hond in een kwetsbare houding op zijn buik ligt en wacht op je volgende aanwijzing

Dit is ook een van de meer duidelijke manieren waarop honden hun genegenheid tonen. Het is niet echt een comfortabele houding om in te liggen, maar ze doen het om je aandacht te trekken!

Dit betekent het als je hond op je leunt

Het is geweldig als een hond moe is en helemaal slap wordt. Als een hond echter op elk moment van de dag voorover ploft en op je leunt, geef jezelf dan een schouderklopje. Dit betekent dat de hond zich op z’n gemak bij je voelt en wil dat je hem beschermt terwijl hij uitrust. Het is haast alsof de hond je een kleine hondenknuffel geeft! Als dit jou overkomt, ontspan je dan dus gewoon en laat de hond gewoon zijn gang gaan.

Je zult dit ook zien als een hond bang is. Als ze echter op je leunen, betekent het dat ze willen dat je hen beschermt tegen het kwaad. Dat is dus nog steeds een prachtig iets.

Niet alle baasjes zijn even dol op het badje

We weten niet precies waarom, maar honden vinden het heerlijk om over de grond te rollen en vies te worden. Voor alle duidelijkheid, volgens ons is het niet het gedeelte waar ze vies worden dat ze leuk vinden. Het komt waarschijnlijk doordat ze dan aan hun schouderbladen kunnen krabben. Als je hond dit echter graag doet, betekent dat waarschijnlijk dat je je hond veel vaker in bad moet doen. Laat ze alleen niet weer naar buiten als ze nog nat zijn, anders zal het nog erger worden.

Veel honden hebben ook de neiging om in ganzenpoep te rollen omdat ze dol zijn op de geur. Als je dus in een gebied woont waar veel ganzen wonen, houd je hond dan uit de buurt van drassige velden.

Neem speelgoed mee tijdens het uitlaten

Wij mensen hechten ons sentimenteel aan dingen en klampen ons daar lange tijd aan vast. Honden zijn wat dat betreft net zo. Ze vormen een emotionele band met hun baasje, hun favoriete plekje op de bank of hun speelgoed! Wees daarom niet verbaasd als je een hond ziet rondlopen met een speeltje! Dit is heel normaal bij menselijke peuters, dus waarom zouden we het de honden niet wat gemakkelijker maken?

Vergeet niet: honden kunnen ook vergeetachtig zijn. Vergeet hun favoriete speeltje dus niet als je het mee naar buiten neemt.

Wat betekent het als je hond niest?

Omdat alle honden hun tekenen van genegenheid op een andere manier tonen, is het niet altijd gemakkelijk om te zien of een hond blij is om je te zien of niet. Er is gelukkig één zeker teken dat een hond het naar zijn zin heeft, en dat is als hij niest! Als honden om de één of andere reden opgewonden raken, geven ze kleine neppe niesjes om je te laten weten dat ze plezier hebben! Het is voor hen een gemakkelijke manier om te communiceren en om niet te hoeven stoppen met wat ze aan het doen zijn.

Dit hebben wij vaak gezien bij honden die nep-agressief doen. Als een hond bijvoorbeeld gromt, maar toch wil dat je hun speeltje pakt, kan hij grommen, niezen en dan weer grommen terwijl hij naar je kijkt en wacht om te spelen.

Hulphonden zijn zo belangrijk en geweldig

Hulphonden hebben een aantal verschillende functies in onze samenleving. Ze worden voor van alles gebruikt, van het assisteren van de politie tot het verzorgen van gehandicapten. Het is daarom ongelooflijk belangrijk om te luisteren naar eigenaren van hulphonden en te letten op de aanwijzingen op het vest en de patches van een hond. Deze dieren werken en zijn speciaal getraind om drugs, geld, lijken, gif en nog veel meer op te sporen. Als burgers moeten we ze de ruimte geven om hun werk te doen.

We hebben zelfs gehoord dat er hulphonden worden getraind om gluten in voedsel op te sporen voor mensen die last hebben van coeliakie. Is dat niet te gek?

Let op dat je hond je kleren niet steelt

Zoals wij kunnen wennen aan de geur van een partner, wennen onze honden aan de manier waarop wij ruiken. Als we dus voor langere tijd uit huis zijn, is de kans groot dat onze honden een stapel van onze kleren vinden en zich daarin ingraven. Het helpt hen zich op hun gemak te voelen en aan ons te denken terwijl we weg zijn, wat de hond ook weer rustig houdt.

Als je hond dit voortdurend doet, is de kans groot dat hij te maken heeft met enige verlatingsangst. Dit kun je met je dierenarts bespreken om je huisdier te behoeden voor onnodige stress.

Er zijn 18 spieren in het oor van een hond

Als honden pups zijn, zijn er twee dingen die nooit lijken te kloppen: de poten en de oren van de hond. Meestal groeien honden deze lichaamsdelen na verloop van tijd een beetje, maar de hond moet er meer in groeien – vooral de oren. Wist je echter dat het oor van een hond 18 afzonderlijke spieren heeft? Die komen samen om al die schattige geluidjes en knipogen te maken waar wij zo van houden.

Ter vergelijking: een mensenhand heeft maar 34 spieren. Er is dus veel vuurkracht nodig om een hond met zijn oren te laten wiebelen, maar we zijn toch blij dat het zo is!

Honden zijn net als familie, ze zijn er voor de lange termijn

Als mensen zeggen dat hun huisdieren hun familie zijn, dan menen ze dat ook. De meeste mensen hebben hun hond langer dan de meeste een vriendje of vriendinnetje hebben. Als je dus een band krijgt met een dier, moet je weten dat dit een speciale, levenslange band wordt die noch jij noch de hond gemakkelijk zal vergeten. Dat is ook de reden waarom honden, net als mensen, veel voorkeur laten blijken. Ze willen hun tijd doorbrengen met hun beste vrienden!

Dat is waarschijnlijk de reden waarom honden ook wel bekend staan als beste vrienden van de mens.

Bescherm je honden terwijl ze poepen

Als een hond naar het toilet moet, zijn ze kwetsbaarder dan op welk ander moment dan ook. Dat is de reden waarom sommige dieren, zoals paarden, zich ontwikkeld hebben om tijdens het bewegen gewoon naar het toilet te gaan en roofdieren te vermijden. Honden moeten echter nog steeds hurken, waardoor ze bang kunnen zijn dat ze worden aangevallen terwijl ze hun behoefte doen. Om die reden kunnen ze naar je staren voor begeleiding of steun tijdens het toiletteren.

Je ziet ook vaak dat honden een paar keer ronddraaien voordat ze hun behoefte doen. Dit doen ze om hun omgeving te controleren en er zeker van te zijn dat er geen dreiging in de buurt is.

Maak ze niet jaloers

Een hond zal, net als een partner als je te lang uit huis bent geweest, jaloers worden als je te veel tijd doorbrengt met andere honden. Ze kunnen zien dat ze niet je aandacht hebben, waardoor ze beledigd raken en je gaan negeren. Dit is natuurlijk kinderachtig, en ze komen meestal snel terug voor meer aandacht. Maar, net als mensen, moeten we niet vergeten dat honden soms ook gevoelig zijn.

Dit is één van de redenen waarom zoveel mensen het moeilijk vinden om een tweede hond in huis te nemen. De eerste hond zal het namelijk bijna altijd moeilijker hebben om zich aan te passen.

Waarom je hond je volgt naar de badkamer

Je zou denken dat je je hond genoeg liefde en genegenheid biedt en hem wel even vijf minuten alleen kunt laten om naar de wc te gaan, maar dat is niet altijd het geval. Je hond kan je volgen naar het toilet omdat hij er niet aan gewend is om je niet steeds in het zicht te hebben. Dit is schattig, maar kan ook een beetje vermoeiend zijn.

Een andere reden waarom je hond je naar de badkamer zou kunnen volgen is hun roedelmentaliteit – ze willen je gewoon beschermen op dit kwetsbare moment, omdat je deel uitmaakt van hun roedel. Aww!

Bron: Bing, 06-6-2023
https://www.wackojaco.com
https://news.opossumsauce.com

Geef een reactie

De waardering van www.tinberdog.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 25 reviews.
Chat openen
Heb je een vraag?
Welkom bij Tinberdog support. Kunnen we je helpen?