10% korting met code: LENTE10

Gratis verzending bij orders vanaf € 35,-

Hier zijn enkele voeding tips voor puppies:

– Kies een **hoogwaardige en uitgebalanceerde voeding** die speciaal is ontwikkeld voor puppies. Deze voeding bevat de juiste hoeveelheid **eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen** die je puppy nodig heeft om gezond te groeien en te ontwikkelen.

– Geef je puppy **regelmatig kleine hoeveelheden** voeding, verdeeld over de dag. De maag van je puppy is nog klein en kan niet te veel voeding per keer verwerken. Het aantal maaltijden hangt af van de leeftijd en het ras van je puppy, maar een richtlijn is vijf keer per dag voor pups tot 12 weken, vier keer per dag voor pups tot 6 maanden en drie keer per dag voor pups tot 12 maanden.

– Zorg ervoor dat er altijd **vers en schoon water** beschikbaar is voor je puppy. Water is essentieel voor de hydratatie en de spijsvertering van je puppy. Voorkom dat je puppy melk drinkt, want dit kan diarree veroorzaken.

– Vermijd het geven van **menseneten** of **snoepjes** aan je puppy. Deze kunnen te veel calorieën, zout, suiker of kruiden bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je puppy. Bovendien kunnen ze de eetlust van je puppy verminderen of hem kieskeurig maken.

– Zorg voor **variatie** op het menu van je puppy. Je kunt bijvoorbeeld afwisselen tussen droge brokken en nat voer, of verschillende smaken of merken proberen. Zo houd je het interessant voor je puppy en voorkom je dat hij eenzijdig gevoed wordt.

Houd de **lichaamsconditie** van je puppy in de gaten. Je puppy moet niet te mager of te dik zijn, maar een gezond gewicht hebben dat past bij zijn ras en grootte. Je kunt de ribben van je puppy gemakkelijk voelen met een minimum aan vet en de taille van bovenaf duidelijk zien. Als je twijfelt over het gewicht of de groei van je puppy, raadpleeg dan je dierenarts.

Hoeveel voer een puppy per dag mag hebben hangt af van verschillende factoren, zoals het gewicht, het ras, de leeftijd en de activiteit van de puppy. Over het algemeen hebben puppies meer energie en voedingsstoffen nodig dan volwassen honden, omdat ze snel groeien en spelen. Daarom is het belangrijk om ze speciale puppyvoeding te geven die compleet en van hoge kwaliteit is.

Een manier om te berekenen hoeveel voer een puppy nodig heeft, is om te kijken naar het verwachte volwassen gewicht van de puppy. Dit kan verschillen per ras en per individu. Op basis van het volwassen gewicht kun je de hoeveelheid calorieën bepalen die een puppy per dag nodig heeft. Een voorbeeld van een formule hiervoor is:

**210 x (volwassen gewicht in kg) ^ 0,75**¹

Deze formule geeft de hoeveelheid kilocalorieën per dag voor een puppy die nog niet volgroeid is. Om te weten hoeveel gram voer dit is, moet je kijken naar de energiewaarde van het voer dat je geeft. Deze staat meestal op de verpakking vermeld. Je kunt dan de hoeveelheid kilocalorieën delen door de energiewaarde per 100 gram voer om te weten hoeveel gram voer je moet geven.

Een andere manier om te bepalen hoeveel voer een puppy nodig heeft, is om te kijken naar de leeftijd van de puppy. Dit is minder precies dan de formule op basis van het volwassen gewicht, maar kan wel een richtlijn geven. De onderstaande tabel geeft een voorbeeld van hoeveel gram voer je per dag kunt geven aan een puppy van verschillende leeftijden en volwassen gewichten.

Houd er rekening mee dat deze tabel slechts een indicatie is en dat de hoeveelheid voer kan verschillen per merk en per individuele puppy. Het is daarom belangrijk om altijd de aanwijzingen op de verpakking te volgen en het gewicht en de conditie van je puppy regelmatig te controleren.

Naast de hoeveelheid voer is ook de frequentie van het voeren belangrijk voor een puppy. Een puppy heeft een kleine maag en kan niet veel voer in één keer verdragen. Daarom moet je het voer verdelen over meerdere porties per dag. Een algemeen advies is om je puppy te voeren:

* **4 keer per dag** als hij tussen **4 en 12 weken** oud is

* **3 keer per dag** als hij tussen **3 en 6 maanden** oud is

* **2 keer per dag** als hij ouder dan **6 maanden** is

Zorg er ook voor dat je puppy altijd toegang heeft tot vers water om te drinken.

Bron: 20/5/2023

(1) Wat en hoeveel moet een pup eten? | Royal Canin Nederland. https://www.royalcanin.com/nl/dogs/puppy/puppy-feeding-and-nutrition.

(2) Welke voeding en hoeveel mag een puppy eten? | Purina. https://www.purina.nl/artikelen/honden/voeding/gids/puppy-voeden.

(3) Voeding voor mijn pup: waar let ik op? – Medpets.nl. https://www.medpets.nl/voeding-voor-mijn-pup-waar-let-ik-op/.

(4) Hoeveel gram mag een puppy eten? Hoeveel voer puppy – https://blijhuisdier.nl/hoeveel-gram-mag-een-puppy-eten/.

(5) Hoeveel voer heeft een puppy nodig? Bereken het precies. https://www.dogline.nl/hoeveel-eten-puppy-nodig/.

(6) Puppy En Eten: Hoeveel Gram, Hoevaak, Wanneer En Meer – Happy Animal. https://happy-animal.nl/hoeveel-eet-een-pup/.

(7) Hoeveel gram mag een puppy eten? Hoeveel voer puppy – Blijhuisdier.nl. https://blijhuisdier.nl/hoeveel-gram-mag-een-puppy-eten/.

(8) Wat en Hoeveel mag een Pup eten? De Juiste manier van Voeden!. https://wuuf.nl/wat-mag-een-puppy-eten/.

Geef een reactie

De waardering van www.tinberdog.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 25 reviews.
Chat openen
Heb je een vraag?
Welkom bij Tinberdog support. Kunnen we je helpen?