Uitgelicht

5 redenen waarom een hond je beste huisdier is

Er zijn vele redenen om een hond al huisdier te hebben. Hier vertellen we 5 belangrijke redenen

1. Vriendschap met een hond

De oudste vriendschap tussen dieren en mensen is de vriendschap met een hond.

Als je iemand met een hond over straat ziet lopen, merk je dat dit een special vriendschap is: Een vriendschap tussen twee totaal verschillende soorten.

Honden zijn al duizenden jaren door de mens gedomesticeerd als gezelschapsdieren. In Europa zijn hondengraven gevonden die dateren van 15.000 voor Christus! Dit is de oudste vriendschap tussen mens en dier.

2. Een persoonlijke band

Omdat de relatie tussen honden en mensen al duizenden jaren bestaat, kunnen honden, in tegenstelling tot veel andere dieren, daadwerkelijk een persoonlijke band ontwikkelen met hun baasjes. Honden zijn, net als mensen, echte groepsdieren. Een hond zal proberen voor zijn mensenvrienden te zorgen, bijvoorbeeld door leden van het gezin te troosten als ze verdrietig zijn.

3. Een hond is altijd blij je te zien!

Of je nu thuiskomt na een knipbeurt van 30 minuten of een wereldreis van 30 weken, een hond is altijd blij om je te zien. Het onvoorwaardelijke enthousiasme van honden is iets waar wij mensen verliefd op zijn geworden.

4. Honden verminderen stress

Een studie toonde aan dat mensen oxytocine aanmaken wanneer ze oogcontact maken met hun hond. Dit hormoon speelt een rol bij het leggen van sociale contacten en verhoogt de weerbaarheid tegen stress en angst.

5. Mensen met honden bewegen meer

Het hebben van een hond is niet alleen leuk, het is ook ontzettend gezond. Over het algemeen hebben mensen met honden de neiging om meer te bewegen.  Vooral voor mensen met een zittend beroep is het belangrijk om een paar keer per dag de benen te strekken. Een hond stimuleert je op een positieve manier om een paar keer per dag een wandeling in de frisse lucht te maken. Als u echt wilt afvallen, kunt u het beste een grote hond nemen. Mensen met een kleine hond zijn eerder geneigd om een klein blokje om te lopen!