Hondenhotels diensten
Hondenhotels Uitgelicht

Hondenhotels

Waar laat ik mijn hond op vakantie?

 Een hondenhotel of dierenpension is de oplossing, als uw hond niet bij familie of vrienden terecht kan. Natuurlijk blijft u het liefst altijd bij uw hond. Maar er kunnen zich situaties voordoen waarin u zelf niet voor uw hond kan zorgen. Gelukkig hebben hondenhotels ook voordelen.

TIP: zoek ruim vooraf naar een geschikt hondenhotel. Wij raden iedere hondeneigenaar aan om op voorhand al een oplossing klaar te hebben noodgevallen. Stel,  u wordt plots dringend weggeroepen, of u loopt onder de bus en ligt met een gebroken been in het ziekenhuis, wie kan er dan voor uw hond zorgen? Het is fijn als u dan als een plekje voorhanden hebt waar uw hond prettig en veilig terecht kan. Bekijk hier hondenhotels in diverse landen zoals Nederland, België, Duitsland of Spanje

Voordelen van een hondenhotel

Een dierenpension voorziet niet alleen in alle basisbehoeften van uw hond, maar biedt ook extra diensten aan zoals wandelen, verzorging, speeltijd en massages, zodat uw hond zich op zijn gemak voelt.

1. Dagelijkse wandelingen

Een van de voordelen die dierenhotels bieden is een uitlaatservice voor uw hond. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw huisdier niet genoeg beweging krijgt. Sommige hotels wandelen minstens twee keer per dag, en andere drie of vier keer.

2. Voedzame maaltijden

Dierenhotels bieden de hele dag door voedzame maaltijden van hoge kwaliteit. Een dierenhotel kan ook zorgen voor een dieet volgens uw specificaties. U kunt ook uw eigen hondenvoer voor uw hond meenemen.

3. Toegang tot internet

Hoewel uw hond geen internet gebruiker is, is het natuurlijk wel leuk als u uw hond via het internet kan zien. Steeds meer dierenhotels bieden deze service om uw hond via de webcam te bekijken.

4. Speeltijd

Als u op reis gaat en uw huisdieren alleen in het appartement achterlaat, krijgen ze geen aandacht. Dit kan leiden tot kattenkwaad van hun kant, en u zou kunnen terugkeren naar een gesloopt appartement. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om hun huisdier tijdens hun reis in een dierenhotel onder te brengen. De hotelmedewerkers spelen met uw huisdieren en vermaken ze, terwijl u weg bent. Dit houdt uw hond tevreden, geeft ze de aandacht die ze willen, en ze zullen geen drang hebben om de spullen te vernielen wanneer u weer thuis bent.

Houden honden van hotels?

Een hondenhotel is als een soort dagverblijf voor uw hond. Bedenk dat een uitstapje naar een hondenpension altijd spannend is voor  je hond. Afhankelijk van de persoonlijkheid van de hond, gaan sommige honden graag naar een pension, vooral de sociale honden. Maar het is zeker niet voor alle honden ideaal om een hondenpension te kiezen als opvang.

Wat heeft uw hond nodig?

Bedenk daarom vooraf goed wat uw hond vooral nodig heeft. Heeft u  een rustige en wat bedeesde hond, dan wilt u deze niet in een drukke groep laten zetten van een druk pension.  Of misschien is uw hond een grote druktemaker bij andere honden. Dan wilt u een pension waar het personeel dit in de gaten houdt en uw hond op tijd zijn (verplichte) rust geeft. Ook onzekere of reactieve honden vragen om extra aandacht van de pensionhouder. En niet ieder pension is hier even goed in: ook bij hondenpensions zijn er specialisaties:  het ene pension is vooral gericht op kleine hondjes, het andere vindt een groep grote herders of doggen prima.

Een goed hondenpension besteed aandacht aan uw hond, heeft deskundig personeel, zorgt voor een schone hygiënische omgeving. Als je een fijn hondenpension hebt gevonden, is het niet zo gek om uw hond eens een dagje te laten proefdraaien.  U merkt vaak aan uw hond of dit een succes was of niet. Is uw hond erg gestrest of compleet doorgedraaid na zo’n dag?  Misschien vindt u het zelf ook wel fijn om eens een  hondenloze activiteit te kunnen doen, terwijl u weet dat uw hond zich vermaakt in een pension of dagopvang, en niet thuis zit te wachten.

Zoek voor hondenhotels op Tinberdog.com

https://www.tinberdog.com/dog-hotels